Beleggen in het buitenland: de mogelijkheden


Als er in eigen land voor beleggers niet meer voldoende te halen is, wordt het aantrekkelijker om naar andere landen te kijken en hier mogelijk beleggingen te doen. Beleggen in het buitenland klinkt voor veel mensen interessant, maar welke opties heb je eigenlijk als je wil investeren in beleggingen in andere landen ter wereld? Het antwoord op deze vraag, lees je in dit artikel.

Beleggen in een vreemde munt

De eerste optie die je hebt bij beleggen in het buitenland, is het doen van een belegging in een vreemde munt. Zo houd je je bezig met forex beleggen, ofwel een vorm van investeren in beleggingen waarbij je de daling of stijging van de waarde van een bepaalde valuta voorspelt en hier geld mee probeert te verdienen. Het beleggen in vreemde munten kan in ieder land dat een andere munt heeft dan de euro, dus je hebt ontzettend veel opties als je voor deze belegging kiest.

Geld investeren in buitenlands vastgoed

Een andere manier om beleggingen te doen in het buitenland, is door buitenlands vastgoed aan te schaffen. Koop je bijvoorbeeld een huis in Frankrijk en verkoop je dit huis met winst na het verbouwd te hebben, dan heb je een vastgoedbelegging in het buitenland gedaan. Heb je een huis gekocht en verhuur je dit pand nu (bijvoorbeeld als vakantiehuis), dan is dit ook een soort belegging.

Geld investeren in een beleggingsfonds

Tot slot heb je nog de mogelijkheid om jouw geld in de vorm van een belegging te investeren in een buitenlands beleggingsfonds. Wil je bijvoorbeeld in Duitsland beleggen en heb je een Duits beleggingsfonds gevonden om jou hiermee te helpen? Dan kun je een deel van jouw vermogen aan dit fonds geven om hen aan de slag te laten gaan met het investeren van jouw vermogen in beleggingen. Omdat het een buitenlands beleggingsfonds betreft en jouw beleggingen ook in het buitenland worden gedaan, valt ook dit onder het investeren in beleggingen in het buitenland.

Zoals je ziet, zijn er vele mogelijkheden om geld te investeren in het buitenland. Is de beleggingsmarkt in Nederland wat minder interessant, dan betekent dit dus zeker niet dat je als belegger niets meer te doen hebt.

Kijk ook eens naar beleggen in binaire opties. Zoek de beste binaire opties broker en win degelijk optiesadvies in om zo de beste keuzes op de markt te maken.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *