Beleggen met een robo-adviseur: hoe werkt dit precies?


De markt van het (online) beleggen is steeds in ontwikkeling. De laatste ontwikkeling op de markt van online beleggingen, is de komst van online robo-adviseurs. Dit worden ook wel online vermogensbeheerders genoemd, die jou helpen met het investeren van je geld. Twijfel jij om je vermogen toe te vertrouwen aan een robo-adviseur, maar wil je eerst nog wat meer te weten komen over deze online vermogensbeheerders? Lees dan meer over het beleggen met robo-adviseurs op deze pagina.

Wat doet een robo-adviseur?

Een robo-adviseur of online vermogensbeheerder automatiseert de standaard processen van een gewone vermogensbeheerder. Dit betekent dat je ondersteund wordt door een vermogensbeheerder bij het beleggen, maar dan online en geautomatiseerd. Hoe dit precies werkt, lees je in onderstaande alinea.

Hoe werkt beleggen met een robo-adviseur?

Beleggen met een online vermogensbeheerder werkt eigenlijk een beetje hetzelfde als het investeren van je geld met een gewone vermogensbeheerder, maar dan online. Je vult online een vragenlijst in over je financiële situatie, je doel om te beleggen en je risicohouding (hoeveel risico je wil nemen). Op basis van deze vragenlijst, wordt er een risicoprofiel voor je opgesteld. Ben je het eens met dit profiel, dan ga je echt beginnen.

Bij ieder risicoprofiel van de robo-adviseur hoort één modelportefeuille. Hier zitten bijvoorbeeld aandelen, obligaties, cash en alternatieven in. Je krijgt de portefeuille die bij jouw risicoprofiel past en de robo-adviseur gaat voor je aan de slag. Hij belegt jouw vermogen volgens de beleggingsstrategie die de aanbieder voor je heeft uitgestippeld en jij hoeft niets meer te doen. Af en toe kijk je op je account hoeveel rendement je hebt gespaard met jouw strategie en als je niet tevreden bent, kun je dit altijd aangeven en wordt jouw strategie aangepast. Eventueel kun je regelmatig een nieuwe vragenlijst invullen, om te checken of het risicoprofiel en de bijbehorende portefeuille nog wel bij je passen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *