Beleggen met weinig geld: drie belangrijke tips


In het verleden dachten mensen dat beleggen alleen mogelijk was als je veel geld had, als je connecties had op de aandelenbeurs in Amsterdam en als je wist hoe het wereldje werkte, maar door de vele mogelijkheden die online beleggen met zich heeft meegebracht, is het tegenwoordig voor iedereen mogelijk om te investeren in beleggingsproducten. Wil je geld investeren in beleggingen terwijl je weinig geld hebt, zoals een bedrag van 100 euro? Lees dan in dit artikel welke drie tips je kunt gebruiken om net zoals de hoge heren te profiteren van het hoge rendement van beleggingen.

Tip 1: stel altijd duidelijke doelen

Als je met kleinere bedragen wil beleggen, is het belangrijk om een duidelijk doel voor jezelf op te stellen. De beste manier om dit te doen is door lange termijndoelen voor jezelf te bepalen, simpelweg omdat de beurs nog wel eens kan schommelen en je niet altijd meteen rendement oplevert. Als je weet wat jouw doel is, kun je met meer focus handelen en gaat het beleggen dus veel beter.

Tip 2: handel op korte termijn

Als je met weinig geld wil beleggen, kun je het beste op korte termijn beleggen. Er zijn diverse beleggingsproducten waar je op korte termijn in kunt investeren, maar het populairste product is nog wel de CFD. De reden dat CFD’s interessant zijn voor beleggers met een kleinere inzet, heeft te maken met het feit dat je met CFD’s sneller een hoog rendement kan behalen. Maar let wel op, want je kunt met dit beleggingsproduct dus ook sneller een hoog verlies behalen als je niet slim belegt. De winst of het verlies van CFD’s kan zo snel hoog worden door een zogeheten hefboom. Hoe groter de hefboom, hoe meer winst je kan behalen en hoe groter het risico is. Wil je winst maken bij het beleggen in CFD’s, dan is het dus des te belangrijk dat je slim en verstandig belegt.

Tip 3: hanteer een strategie

Beleggen zonder strategie is nooit verstandig: ook niet als je met weinig geld belegt. Wil je winst maken met het investeren van geld met weinig geld, dan is het belangrijk om een bepaalde tactiek te volgen om de juiste beslissingen te maken. Er zijn diverse strategieën die je kunt hanteren per beleggingsproduct, dus verdiep je in diverse tactieken om de beste strategie te kiezen en deze te implementeren bij het investeren. Kies je bijvoorbeeld voor binaire opties, dan is een handelsrobot als EuroTrader of BinoroTrader een aanrader.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *