Beleggen of verder sparen?


Nu de rente zo laag is, is het niet vreemd dat je nadenkt over andere manieren om je vermogen te vergroten. Waar het vroeger aantrekkelijk was om je geld op de rekening te houden en aan de hand van de rente steeds iets verder te komen, is het nu zelfs nog maar de vraag of er niet een moment komt dat je zelfs moet toeleggen op een bank. Het antwoord volgens sommigen is het kiezen voor beleggen. De vraag is dan of dit ook echt de oplossing is. Hoe groot is het rendement van beleggen ten opzichte van sparen eigenlijk?

Per geval bekijken
Er is helaas voor hen die met deze vraag rondlopen geen eenduidig antwoord te formuleren. Het is immers per persoon verschillend wat een goede optie is. Dit hangt bijvoorbeeld af van de mate van avontuurlijkheid die een persoon in zijn karakter heeft. Het is inderdaad zo dat beleggen een flink rendement kan opleveren. Daar is echter wel eerst een groot risico voor nodig. Een risico kan ook verkeerd uitpakken. Dit is niet voor iedereen weggelegd. Het is dus belangrijk dat je jezelf eerst de vraag stelt wat voor persoon je zelf bent. Past dit bij je, dan kan je direct aan de slag.

Je vermogen vergroten
Beleggen is inderdaad de manier waarop je je vermogen sterk kan vergroten. Alleen al het feit dat je nu op een spaarrekening niet meer dan 0,1 procent aan rente oplevert is het niet heel erg lastig om al snel iets meer winst te boeken. Beleggen is dan de manier waarop dit kan. Er zijn bijvoorbeeld gevallen waar het rendement zeshonderd procent is. Dit is dus zesduizend keer meer dan wanneer je het op je rekening laat staan. Dat kan dus bijvoorbeeld de beloning zijn voor het hebben van durf en een belegging te doen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *