Beleggen vergt een lange adem


Beleggen zit de laatste tijd weer in de lift. Omdat consumenten op zoek zijn naar methodes die meer rendement opleveren dan een spaarrekening is het investeren in bedrijven weer aantrekkelijker geworden. Dit brengt echter wel een aantal problemen met zich mee. Zo begrijpt nog niet iedereen hoe beleggen daadwerkelijk werkt en wat hiervoor nodig is. Velen denken bijvoorbeeld op deze wijze snelle rijkdom te vergaren. Terwijl juist het tegenovergestelde het geval is. Wie succes wil hebben zal moeten beschikken over een lange adem. De beloning is er echter vaak wel naar. Dit komt door de volgende zaken.

Laag tempo

Het is inderdaad waar dat er situaties zijn waarin sommige aandelen als uit het niets ineens tot grote hoogte stijgen en beleggers hier snelle rijkdom mee vergaren. Dit is echter slechts een enkel geval. De meeste beleggingen groeien heel gestaag in een laag tempo. Dit betekent dus dat er wel mee te verdienen is, alleen gaan er dan wel flink wat jaren overheen. Het is dus vooral belangrijk om vroeg te beginnen met beleggen. Zo kan namelijk een flinke winst worden opgebouwd die op de oude dag gebruikt kan worden. Op de lange termijn kan het rendement namelijk flink hoog uitpakken.

Belangrijk om te onthouden

Vooral dit laatste is belangrijk om te onthouden. Veel potentiële beleggers haken al snel af wanneer ze erachter komen hoe lang het duurt voor ze een flink extra vermogen hebben opgebouwd. Ze vergeten daarbij dat dit in vergelijking met spaarrekeningen nog altijd flink beter zal zijn. Het is bijvoorbeeld goed mogelijk om het ingelegde geld in twintig jaar te verdrievoudigen. Dit is flink meer dan die 0,05 procent die banken op dit moment op jaarbasis te bieden hebben. Wie dus het geduld kan bewaren kan flinke winsten boeken ten opzichte van zijn huidige situatie.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *