De gevaren van het winnen van de lotto


Het winnen van een loterij is een droom voor velen. Voor sommigen komt deze ook uit. Dit is echter achteraf vaak niet zo mooi als men het in de dromen had voorgesteld. Er zijn namelijk ook een aantal nadelen aan het winnen van de loterij aan te wijzen. Zo blijkt bijvoorbeeld uit het onderzoeken naar wat er met winnaars van grote prijzen bij eerdere loterijen is gebeurd. In sommige gevallen zijn hun levens immers weliswaar veranderd, maar verre van hoe zij gehoopt hadden.

Aanklagen

recentelijk werd in Schotland bekend dat een vrouw overweegt de loterij aan te klagen. Zij meent dat het winnen van de prijs een dermate grote negatieve invloed op haar leven heeft gehad dat zij recht heeft op compensatie. De winnares van de EuroMillions loterij was ten tijde van haar aankoop zeventien jaar oud. De dame, die nu 21 jaar oud is, heeft vooral moeite om om te gaan met haar rijkdom. Ze voelt zich zeer ongemakkelijk met haar geld, geeft ze aan in interviews.

Stress

De grote hoeveelheid financiële middelen zou haar te veel stress bezorgen. Hoewel zij haar financiën door een adviseur laat beheren heeft zij hier zeer veel hinder van. Het is opvallend dat een Britse krant wist te achterhalen dat zij van de inkomsten, meer dan een miljoen, twee huizen een SUV en een flinke hoeveelheid designerkleding en accessoires had aangeschaft. Dit zou volgens de krant haar zaak niet direct ten goede komen. Toch wil zij de aanklacht doorzetten. De voornaamste reden is de insteek.

Leeftijdsgrens

In de aanklacht wordt aangedrongen op het veranderen van de leeftijdsgrens om mee te kunnen spelen in de loterij. Hoewel kleine prijzen volgens de aanklagende partij geen probleem zou moeten zijn, vinden zij dat een grote prijs als een jackpot niet aan jongelingen uitgekeerd zou moeten worden. Zij pleiten dan ook voor het instellen van een aparte leeftijdsgrens voor het meespelen met de jackpottrekking.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *