De mogelijkheden van beleggen in vastgoed


Wie zijn of haar vermogen wil laten groeien, kan een investering doen in de vorm van een belegging in vastgoed. Geld beleggen in vastgoed is een gemakkelijke, toegankelijke en vrij effectieve manier om je vermogen in een korte tijd te vergroten en een extra zakcentje bij te verdienen. Heb je interesse in het beleggen in vastgoed en ben je benieuwd welke mogelijkheden er zijn als je op deze manier geld wil beleggen? Lees dan meer over de mogelijkheden van beleggen in vastgoed in dit artikel en beslis op basis van de informatie in dit artikel welke vorm van beleggen in vastgoed het beste bij jou past.

Indirect beleggen in vastgoed

Als je wil beleggen in vastgoed, heb je ten eerste de mogelijkheid om indirect geld te beleggen. Het indirect beleggen van geld in vastgoed doe je door in beursgenoteerde vastgoedfondsen in Nederland te beleggen. In ons land zijn diverse beursgenoteerde vastgoedfondsen waar je geld in kan beleggen, zoals onder andere Corio en Wereldhave.

De voordelen van het indirect beleggen van geld in vastgoed, zijn de volgende:

  • Je hebt geen kennis nodig om geld te beleggen, want deze kennis hebben de fondsbeheerders al en zij zetten hun expertise in voor jou om geld te verdienen.
  • Je kunt het risico van beleggen in vastgoed spreiden door te investeren in diverse vastgoedfondsen.
  • Je kunt eenvoudig stoppen met indirect beleggen in vastgoed als je jouw vermogen weer terug wil.

Een nadeel van het indirect beleggen van geld in vastgoed, is het feit dat je met deze vorm van vermogensvermeerdering over het algemeen minder rendement hebt. Dit betekent dat je langer moet wachten om geld te verdienen, dat je meer moet investeren om meer geld te verdienen of dat je over het algemeen gewoon tevreden moet zijn met minder winst.

Direct beleggen in vastgoed

Een andere manier om geld te beleggen in vastgoed, is door een directe belegging te doen. Het direct beleggen van geld in vastgoed, betekent dat je een bepaald vastgoedobject aanschaft en hier op deze manier in investeert. Dit vastgoedobject kun je vervolgens met een interessante winst verkopen (mogelijk na het opknappen van het vastgoedobject) of verhuren om hoge huurinkomsten te genereren.

De voordelen van het direct beleggen van geld in vastgoed, zijn de volgende:

  • Je bent zelf eigenaar van het vastgoed en dus van de belegging die je hebt gedaan. Dit betekent dat je zelf voor een groot deel kunt bepalen wat voor koers er is.
  • Je hebt meer risico bij het direct beleggen van geld in vastgoed, maar dit betekent doorgaans ook dat je meer rendement hebt.
  • Je kan een constante stroom aan inkomsten aan jouw vastgoedobject verdienen, simpelweg door het object of delen van het object te verhuren.

Een nadeel van het kopen van een vastgoedobject om hier geld aan te verdienen, is het feit dat je op deze manier minder flexibiliteit hebt. Wil je jouw vermogen terug, dan zal je toch echt eerst moeten wachten tot jouw vastgoedobject verkocht is en je jouw geld terug kan krijgen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *