Een alternatieve belegging? Probeer knoflook eens


De meeste mensen gebruiken knoflook in de keuken, maar velen weten niet dat je knoflook ook in je beleggingsportefeuille kunt gebruiken. Het is zelfs een hele interessante alternatieve belegging, aangezien knoflook de laatste twaalf maanden bijna twee keer zo duur is geworden. Wil je niet langer speculeren op aandelen, je geld investeren in obligaties of in binaire opties handelen? Dan kun je ook speculeren met knoflook.

Knoflook: in waarde verdubbeld

De prijs van knoflook is in een jaar tijd bijna verdubbeld en dit is niet voor niets. China, het land dat goed is voor 80 procent van de wereldproductie van knoflook, heeft namelijk te maken met slechte oogsten. De aanplant voor de oogst van dit jaar leed eind 2015 zware schade door een opeenvolging van zware regen en dikke pakken sneeuw. Deze neerslag viel in de provincie Shandong, waar bijna alle Chinese knoflook vandaan komt. En omdat China 80 procent van de knoflook over de hele wereld produceert, is dit een zware klap voor de markt van knoflook.

Nog geen futures voor knoflook

China kent nog geen futures voor knoflook, maar de prijs van de bolletjes begon flink te stijgen toen bekend werd gemaakt dat de oogst van 2016 zwaar zou tegenvallen. Of het beter zal gaan met de oogst van volgend jaar, is nog maar even afwachten. Ook is het afwachten of het over een tijdje mogelijk is om te speculeren op de prijs van knoflook, wat erg interessant zou zijn voor beleggers die alternatieve beleggingen zoeken.

De koopgolf van knoflook lijkt veel op de Hollandse tulpengekte in het jaar 1637. Dit was de eerste speculatieve zeepbel uit de geschiedenis, waarna er nog vele zeepbellen zouden volgen. Wanneer de zeepbel van de knoflookproductie gaat klappen, is nog maar de vraag. Wellicht is er voor die tijd een manier om op de prijs van knoflook te speculeren en hier veel geld mee te verdienen. Of je kunt aandelen in de fabrikant van Viagra kopen. En anders misschien aandelen in de fabrikant van codeïne kopen. Er zijn mogelijkheden genoeg!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *