Erectieproblemen: hoe doorbreken we het taboe?


Erectieproblemen zijn nog steeds een veelbesproken onderwerp. Helaas bespreken de mensen die het onderwerp het meest zouden moeten aanstippen – namelijk de mensen die eronder te lijden hebben – dit probleem het minst. Waarom rust er nog zo’n taboe op dit onderwerp?

Mannelijkheid

De meeste mannen zien een erectiestoornis als een aanslag op hun mannelijkheid. Ze kunnen datgene niet meer naar behoren doen waarvoor ze vanuit biologisch oogpunt op de aarde gezet zijn: de daad verrichten die leidt tot voortplanting (ongeacht of deze ook daadwerkelijk tot voortplanting moet leiden). Zonder erectie wordt geslachtsgemeenschap namelijk een moeilijk verhaal, zoals je weet. Deze basisfunctionaliteit (om het zo maar even te noemen) was waarschijnlijk gedurende het leven van de man een vanzelfsprekendheid. Bij het wegvallen van deze functie, valt een deel van zijn mannelijkheid weg.

Schaamte

Een gebrek aan gevoel van mannelijkheid leidt onvermijdelijk tot schaamte. Je eigen vrouw (of welke vrouw dan ook) niet kunnen pleasen is een aanslag op je mannelijkheid en daar schaam je je voor. Daarnaast kan er de angst ontstaan dat als jij je vrouw niet kunt voorzien in haar behoeften, ze ergens anders heen gaat om haar behoeften te laten bevredigen (als zegt dit meer over de vrouw dan over de man en zou dit nooit mee moeten spelen).

Oplossingen

Natuurlijk zijn er verschillende oplossingen. Om te beginnen kun je tegenwoordig online Viagra kopen, zelfs zonder tussenkomst van een arts – hoewel het raadplegen van een arts altijd wordt aangeraden. Het is namelijk niet altijd gezegd dat een pilletje de oplossing is. Soms kan het met een psychische blokkade te maken hebben of zelfs een lichamelijk probleem dat anderszins aangepakt dient te worden. Niet elk geval vereist dus dezelfde erectiestoornis behandeling. Daarom is de beste aanpak: stap naar een dokter en leg je probleem voor. Overkom die schaamte en je zult er een hoop voor terugkrijgen!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *