Financiële zaken steeds meer geïntegreerd


Mogelijkheden die het digitale leven bieden krijgen steeds meer grip op de financiële lifestyle van de bevolking. Daarbij zijn mobiel bankieren en dergelijke eigenlijk alweer sterk achterhaald. Zo is het bijvoorbeeld sinds kort in India gebruikelijk dat er één app wordt gebruikt als platform voor alle zaken die met financiën en lifestyle te maken hebben. Deze app draagt de naam Yono. Daarmee moeten alle zaken in de toekomst heel gemakkelijk en snel door iedereen op elk moment te regelen zijn.

Boodschappen of een begrafenispolis

De app gaat zo ver dat het doen van boodschappen en het afsluiten van een begrafenispolis eigenlijk voortaan allemaal via dezelfde weg gedaan kan worden. Hierbij wordt veel gebruikgemaakt van moderne technieken zoals kunstmatige intelligentie en machine learning. Dit zorgt ervoor dat je altijd aanbiedingen krijgt die bij jouw karakter passen. Daarvoor is nog slechts één toegangscode nodig. Indiërs hoeven zich niet meer overal afzonderlijk in te schrijven. Dit moet de snelheid van het zakendoen sterk bevorderen.

Alles wat je wilt

Aan de app hebben veel grote bedrijven meegewerkt. Van een carsharingplatform als Uber tot en met een reisbureau als Thomas Cook en allerlei zaken daar tussenin. Bovendien is de app uitgegeven door de Indiase overheid. Daarnaast werken de banken eraan mee. Dit maakt het gemakkelijk om alle zaken voortaan in Yono te regelen. De app heeft op dit moment 14 categorieën. Die lopen uiteen van boekingen tot en met medische verzorging. Zo kan je dus je hele lifestyle verzorgen vanaf deze plek.

De toekomst

Volgens verschillende experts is de methode zoals die gebruikt wordt in de nieuwe app de methode van de toekomst. Het wordt daardoor een soort digitale winkelstraat in een smartphone of op een tablet. Het grootste voordeel is dat er minder gezocht, geklikt en gekoppeld hoeft te worden dan voorheen het geval was. Dit is echter wel ook tegelijkertijd een zorg voor andere experts. Klanten zijn daardoor wel kwetsbaarder, zo zijn zij van mening.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *