Het nieuwe beleggen doe je in een bank


Door de lage rente die spaarrekeningen opleveren zijn mensen sterk op zoek naar allerlei andere vormen waaruit meer rendement te halen is. Het is dus ook logisch dat beleggen de laatste tijd weer sterk in aantrekkingskracht is toegenomen. De nieuwste trend in het beleggen is het beleggen in banken. Dus niet bij banken, maar in het bankconcern zelf. Er zijn steeds meer banken die de mogelijkheden onderzoeken. Er zijn zelfs al banken die een notering aan de Amsterdamse effectenbeurs hebben. Het is dus niet ondenkbaar dat dit ook voor jou een goed idee kan zijn.

Waarom in banken beleggen?
Het klinkt misschien als een flink risico. Banken hebben het immers niet zo heel goed gedaan de afgelopen jaren. De meeste hebben een slechte reputatie. Waarom zou je daar in willen beleggen? De experts zeggen dat dit vooral een goed idee is omdat de banken gedwongen zijn te veranderen door alles wat ze meemaakten. Omdat ze zulke slechte tijden hebben gekend zijn ze nu sterk innoverend en is er dus kans dat er veel winst te boeken is voor de belegger. Een bank zal in de komende jaren ook steeds meer een andere rol krijgen in de financiële wereld omdat er steeds meer direct betaalverkeer komt.

Grote kansen op de markt
De experts zijn het er over eens dat dit weleens het beste moment kan zijn om in te stappen. Nu is het aandeel van een bank namelijk vaak nog aantrekkelijk geprijsd. Dat betekent dat je goedkoop kunt instappen en dus nog veel meer winst kan gaan maken op de lange termijn. Omdat er ook nog eens weinig winst te boeken is met een spaarrekening maakt het dit extra aantrekkelijk om nu te overwegen. Je kunt dan bovendien als early adopter heel veel mensen voor blijven. Zo ben je dus zelf ook innoverend bezig als belegger.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *