Hoe verkoop je snel een huis?


Is de woning waar je altijd al van gedroomd hebt te koop gezet? Dan wil je zeker gaan bieden? Maar is er eigenlijk wel een markt voor de woning die je nu hebt? Als je je huis wat sneller wilt kwijtraken, dan is het verstandig dat je je aan een aantal tips houdt om de kansen die je hebt wat te vergroten. Dit kan namelijk al heel snel zorgen dat je de kans krijgt om je woning sneller kwijt te raken.

1. Het beeld op Funda

Woningen die te koop worden gezet komen tegenwoordig bijna zonder uitzondering op Funda te staan. Dit betekent dus ook dat het aanbod voor de potentiële koper groter is dan ooit tevoren. Die kan namelijk alle woningen in dezelfde klasse als jouw huis uit heel Nederland bekijken. Zorg dus dat je een reeks goede foto’s en een nog betere verkooptekst klaar hebt.

2. De bezichtiging

Wat geldt voor Funda, geldt nog sterker wanneer de bezichtigingen daadwerkelijk gaan beginnen. De eerste indruk is zeer belangrijk. Zorg dus dat de tuin netjes is aangeveegd en de struiken zijn gesnoeid. Zorg dat alles binnen ook is opgeruimd maar dat het nog wel op een gezellige woonruimte in plaats van een tentoonstelling lijkt. Laat het fris ruiken zonder dat het teveel opvalt. Al dit soort zaken spelen mee in de concurrentiestrijd.

3. Doe iets extra

Je kunt tegenwoordig bijvoorbeeld zelf de bezichtigingen doen. Daardoor kan je net even wat mooie extra anekdotes vertellen die het huis wat meer karakter kunnen geven. Zorg dan wel dat je eerst de anekdotes die je in je hoofd hebt, hebt uitgetest. Je moet er immers wel zeker van zijn dat ze ook echt leuk zijn om te horen voor de kopende partij. Je kruipt dus eigenlijk in de huid van de makelaar, maar dan met veel meer voorkennis over de woning.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *