Indirect beleggen in vastgoed: voordelen en nadelen


Als je geld wil beleggen in vastgoed, kun je dit op twee manieren doen. Zo kun je zelf onroerend goed aanschaffen door je eigen vermogen te gebruiken om een pand te kopen en dit te verhuren of met winst te verkopen, maar kun je ook indirect beleggen in vastgoed. Het indirect beleggen in vastgoed betreft het beleggen in vastgoed door gebruik te maken van de diensten van een vastgoedfonds, ofwel een fonds dat jouw geld gebruikt om beleggingen te doen in vastgoed en jou de eventuele winst van deze beleggingen (voor een deel) uit te keren. Ben je van plan om te starten met indirect beleggen in vastgoed en wil je meer weten over deze vorm van beleggen in vastgoed? Lees dan meer over de voordelen van indirect beleggen in vastgoed door middel van een vastgoedfonds en de nadelen van deze manier van vermogensvermeerdering.

De voordelen van indirect beleggen in vastgoed

Het beleggen van geld door gebruik te maken van een vastgoedfonds, brengt diverse voordelen met zich mee. Het belangrijkste voordeel van indirect beleggen in vastgoed, is het feit dat je voor deze vorm van beleggen vaak een interessant dividend krijgt. Dit komt omdat er veel inkomsten binnenkomen door de verkoop en verhuur van woningen, zoals de maandelijkse huur van huizen of appartementen van het vastgoedfonds.

Een ander voordeel van het indirect beleggen in vastgoed bij een vastgoedfonds, is het feit dat er veel vastgoedfondsen te vinden zijn waar je geld in kan beleggen. Hierdoor heb je voldoende keuze bij het kiezen van een vastgoedfonds om in te beleggen, waardoor je de keuze hebt om je te richten op een bepaalde sector of een bepaald gebied van de vastgoedmarkt. Ook kun je jouw beleggingen spreiden over diverse sectoren en gebieden, zodat je meer kans hebt om interessante rendementen te verdienen.

Tot slot hoef je zelf niet actief bezig te zijn met beleggen, maar vertrouw je jouw vermogen toe aan specialisten. Deze specialisten weten niet alleen welke keuzes op welke momenten het meeste rendement opleveren, maar zij ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de markt. En omdat de specialisten bovendien de ambitie hebben om een zo hoog mogelijk rendement te halen, profiteer je hier als belegger ook zeker van.

De nadelen van indirect beleggen in vastgoed

Eigenlijk heeft het indirect beleggen in vastgoed slechts één nadeel. Dit nadeel is het feit dat je bij het beleggen in vastgoed afhankelijk bent van de economische groei van dit moment. Is er sprake van economische groei, dan is dit goed voor de vastgoedfondsen omdat er meer huizen worden gebouwd en verkocht. Is er sprake van een economische dip, dan is dit negatief voor vastgoedfondsen en merk je dit ook meteen als belegger die geld in de fondsen heeft gestoken. Houd er dan ook rekening mee dat indirect beleggen in vastgoed niet alleen hoge rendementen oplevert, maar dat de rendementen van deze manier van beleggen ook zeker tegen kunnen vallen als het niet zo lekker loopt met de economie.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *