Je geld beheren als een expert


Als er iets is wat aantrekkelijk is, dan is het wel tips van een expert op financieel gebied. Je kent ze waarschijnlijk zelf ook wel, de mensen die heel veel succes hebben geboekt op financieel gebied. Een goed voorbeeld is Warren Buffett. De man die door heel handig te beleggen uiteindelijk multimiljardair wist te worden ondanks een zeer gering startkapitaal. Van die man is veel te leren. Deze tips kunnen namelijk door iedereen worden toegepast. Ongeacht hoeveel je verdient of bezit.

Zekerheid kiezen

De belangrijkste tip die Buffett heeft is dat je volledige zekerheid hebben met betrekking tot je keuze. Hij omschrijft dit zelf als het kiezen voor iets waar je met plezier tien jaar aan vasthoudt als de volledige markt tien jaar dicht zou blijven. Wanneer je dit gevoel hebt, dan weet je zeker dat je een goede investering doet. Dit geldt overigens voor alle investeringen die je kunt doen. Er is geen specifiek pakket waarop deze wijsheid van toepassing is.

Wees verstandig

Het is altijd aan te raden om verstandig met je geld om te springen. Neem geen risico’s als het om je vermogen gaat. Dit geldt dus bijvoorbeeld ook voor de lifestyle die je aanhangt. Zelf zegt hij hierover dat de mensen die vandaag in de schaduw kunnen zitten dat kunnen doen omdat ze jaren geleden de bomen hiervoor al geplant hebben. Slim omspringen met het geld dat je hebt kan zeer veel profijt opleveren op de lange termijn.

Het verschil tussen prijs en waarde

Veel mensen laten hun beslissingen afhangen van wat iets kost. Volgens Buffett is dit de verkeerde insteek. Het is belangrijker om te kijken wat je met iets kunt. Zet dit af tegen andere opties. Dat waar je het langst iets aan hebt of dat wat jou het meest vooruit helpt heeft de meeste waarde. Dit staat los van de prijs die ervoor betaald moet worden. Het is belangrijk om dit onderscheid altijd te maken bij investeringen.

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *