Korte termijn beleggen: een introductie


Wie start met beleggen in aandelen, moet een belangrijke keuze maken. Zo moet je voor je daadwerkelijk start met het aankopen van aandelen eerst bepalen of je wil starten met korte- of lange termijn beleggen. Om jouw keuze voor een strategie wat eenvoudiger te maken, lees je in dit artikel meer over korte termijn beleggingen.

Korte termijn beleggen: betekenis

Als je start met korte termijn beleggen, koop je aandelen die je nooit voor vele jaren bij je houdt. Het investeren van geld in aandelen voor op de korte termijn wordt ook wel speculeren genoemd. Houd je je bezig met speculeren, dan verkoop je jouw aangekochte aandelen vaak al enkele uren of dagen na het aankopen van de beleggingsproducten. Dit betekent dat je aandelen nooit lang bij je houdt, maar steeds weer snel verkoopt om direct te profiteren van een hoog rendement.

De werking van korte termijn beleggen

Als je op de lange termijn geld gaat investeren in een bedrijf door aandelen te kopen, is het belangrijk dat je geld investeert in een betrouwbaar bedrijf. Koop je aandelen door middel van speculeren, dan is de betrouwbaarheid van een bedrijf niet relevant. In dit geval moet je voornamelijk kijken naar de koers van een aandeel, want deze moet of snel gaan stijgen of snel gaan dalen. Daalt of stijgt de koers snel, dan kun je hier veel geld mee verdienen. Voorwaarde is wel dat je precies weet welke aandelen je moet aankopen en wanneer je deze aankopen weer moet verkopen, want anders verdien je geen geld of maak je zelfs verlies.

Het rendement en risico van speculeren

Speculeren brengt over het algemeen meer rendement met zich mee dan het investeren in aandelen op de lange termijn, maar het heeft ook meer risico. Zo is de kans bij korte termijn beleggen groter dat je een verkeerd aandeel koopt of dat het aandeel minder rendement oplevert dan je had gehoopt, terwijl dit bij lange termijn investeringen minder snel het geval is. Maak je winst, dan is deze winst bij speculeren vaak wel veel hoger dan bij lange termijn investeringen. Je moet er echter tegen opgewassen zijn, of anders een flinke lading pijnstillers kopen, want anders kan het je behoorlijk wat hoofdpijn opleveren.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *