Kun je 750 miljoen winnen?


De prijzen van de loterijen worden alsmaar groter en groter. Dit geldt niet alleen voor de jackpot, maar ook voor de vaste prijzen van veel loterijen. Het is nu zelfs zo dat een gelukkige winnaar weleens tot wel 750 miljoen dollar kan gaan winnen. Dit is namelijk de opgetelde prijzenpot van een loterij in de Verenigde Staten. Het gaat dan om de Powerball en de Mega Millions jackpot. Die allebei ongeveer de helft van het bedrag vormen. De vraag is dus voor veel mensen: hoe kan ik deze prijs in de wacht slepen?

Bijna onmogelijk
Om maar gelijk duidelijk te zijn, de kans dat iemand ooit de gehele prijs in deze omvang wint is bijna nul. Het is een kans van één op een quadriljoen dat je met 750 miljoen dollar aan de haal gaat. Dat is dus een één met 24 nullen erachter. Een miljoen tot de macht zes vermenigvuldigd dus. Gek genoeg betekent dit dus dat er daadwerkelijk een kans bestaat dat dit lukt. Daarom zijn veel mensen dan ook bereid om een gokje te wagen en een keer wat extra loten te kopen wanneer de prijs zo hoog is als in dit geval.

Variaties
De kans dat de volledige prijs door een persoon gewonnen wordt is dan misschien niet zo groot, er is natuurlijk ook een hele reeks aan variaties hierop. Bijvoorbeeld één van de twee prijzen winnen, of in allebei de loterijen een kleinere prijs winnen. In zijn geheel zijn er dus heel veel verschillende kansen om met een geldbedrag weg te lopen. Dit is een belangrijk gegeven. Wie namelijk de loterij gaat spelen doet dit vaak met de grootste prijzen in het vizier. Toch is het juist ook belangrijk om te bedenken dat er in de spellen veel meer te winnen valt dan alleen maar de topprijs. Dit maakt het spelen vaak ook de moeite waard.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *