Nederlandse industrie profiteert van sterke groei


Goed nieuws: de bedrijvigheid in de industrie in Nederland heeft in de maand oktober de sterkste groei laten zien in maar liefst vijftien maanden tijd. Dit blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi), die de vereniging zelf verzamelde en enkele dagen geleden bekend maakte. Meer over de nieuwe cijfers over de groei in de Nederlandse industrie, lees je op deze pagina.

Groei in Nederlandse industrie: de cijfers

Om de bedrijvigheid in de Nederlandse industrie te kunnen onderzoeken en goed te kunnen peilen, wordt er gebruik gemaakt van een betrouwbare inkoopmanagersindex. Is de index hoger dan 50, dan is er sprake van groei. Is de index lager dan 50, dan is er sprake van een krimp. De inkoopmanagersindex van de Nederlandse industrie van de maand oktober, klom naar een niveau van 55,7. Een maand daarvoor was de index nog 53,4, wat betekent dat er sprake is van een flinke groei in een maand tijd.

De index nam het sterkst toe in de maand juli van vorig jaar, met de maand oktober van dit jaar op een mooie tweede plek. Het aantal nieuwe orders klom in het hoogste tempo van de afgelopen vijftien maanden, voornamelijk door Nederlandse orders. Exportorders namelijk ook behoorlijk toe, maar het merendeel van de groei van de afgelopen vijftien maanden kwam nog altijd van eigen bodem.

Werkgelegenheid productiebedrijven weer vergroot

Ook blijkt uit de cijfers van de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers van de maand oktober dat de werkgelegenheid bij productiebedrijven in Nederland voor de twintigste maand op rij vergroot is. Het aantal banen nam zelfs het sterkst toe sinds de maand april van het jaar 2011. Allemaal mooie cijfers, die laten zien dat het goed gaat met de Nederlandse industrie.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *