Niet bij een bank, maar in een bank beleggen


Het klinkt misschien een beetje onorthodox, maar het is binnenkort echt weer mogelijk. Je kunt als kleine belegger je geld ook investeren in de banken zelf. Tenminste, in sommige banken. De eerste waar je dit mogelijk in kunt doen is NISC. Dit is een zakenbank die mogelijk op de Amsterdamse beurs een notering krijgt. Dit kan dan ook een goede kans betekenen voor beleggers die niet over de gebaande paden lopen als zij hun investeringen beheren. Vooral ook omdat bankaandelen het traditioneel gezien altijd goed gedaan hebben als belegging. Wat houdt dit in?

De comeback van de bank

Banken hebben niet bepaald het beste imago opgebouwd in recente jaren. Denk alleen al aan de mate waarin ze verantwoordelijk werden gehouden voor de financiƫle crisis die jarenlang over de wereld woedde. Bovendien beheerden ze wel vermogens, maar waren ze zelf weinig innovatief. Veel experts zijn echter van mening dat dit inmiddels flink veranderd is. Banken zijn flink bezig met het groeien naar de moderne tijd. Bijvoorbeeld door de aandelen aantrekkelijker maken. Of zelfs voor het eerst pas op de markt te brengen. Zo proberen zij hun vermogen te versterken. Dit maakt het de comeback van de bank.

Goedkoop instappen

Het is verstandig om niet te lang te wachten met je keuze. De reden? Je kunt nu nog heel goedkoop instappen als je gaat beleggen in een bank. De aandelen zijn niet bepaald populair geweest zoals je hebt kunnen lezen, dus je kunt goede deals sluiten. Alleen al het feit dat je er meer over kunt lezen moet voor jou al een indicatie zijn dat dit misschien weleens kan gaan veranderen. Dus door slim te handelen kan je de massa voor zijn en kan je een hele sterke deal sluiten die jou heel veel gaat opleveren als belegger. Wacht daarom dus niet te lang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *