Stel je geld in dienst van jou


Het lijkt soms wel alsof veel mensen niet meer begrijpen waar geld nu eigenlijk voor dient in de maatschappij. Ze hebben er of veel te veel of veel te weinig van. Dit is natuurlijk niet goed omdat in beide gevallen allerlei problemen kunnen ontstaan. Die problemen hebben dan weer gevolgen voor de gezondheid, wat natuurlijk altijd negatief is. Het is dus belangrijk om te begrijpen wat geld eigenlijk is en wat je er precies mee kunt. Wanneer je dit beter begrijpt, dan wordt het ook mogelijk om precies de juiste hoeveelheid te vinden. Dat doe je door de volgende zaken duidelijk te krijgen.

Geld versus geluk

Dat geld niet gelukkig maakt is een gezegde waar iedereen wel bekend mee is. Wat dit eigenlijk betekent is echter niet altijd even duidelijk. Uiteindelijk moet geld namelijk niet meer dan een middel zijn. Dat betekent dus dat het hebben van geld geen doel op zich zou moeten zijn. Wie slechts bezig is zoveel geld als mogelijk te vergaren zal heel veel andere zaken uit het oog verliezen. Dit kan sterk ten koste gaan van het ervaren van geluk in het leven. Terwijl juist het hebben van geld om uitgaven te doen die het geluk bevorderen wel de juiste methode is.

Geld versus bezit

Omgedraaid is het natuurlijk ook niet zo dat een bezitting automatisch tot meer geluk leidt. Daarom is het dus ook belangrijk om de hoeveelheid geld die je hebt goed in de gaten te houden. Meer uitgeven dan er binnenkomt is altijd een zeer slecht idee. Dat betekent dus dat het opbouwen van schulden zoveel als mogelijk is voorkomen moet worden. Werken om gaten te dichten maakt immers een stuk minder gelukkig dan werken om geld in handen te hebben waarmee je kunt doen wat je wilt. Probeer dus altijd naar een situatie toe te gaan waarin dit het geval is.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *