Supermarkt Lidl heeft banden met maffia?


Een grootscheepse politieactie heeft geleid tot het onder curatele stellen van 4 kantoren van supermarktketen Lidl. De politie verdenkt managers van deze kantoren ervan banden te onderhouden met de Italiaanse maffia. De 4 kantoren mogen daarom de komende tijd antwoorden aan de autoriteiten.

Nog niets bewezen

De politie gaf onlangs een verklaring af waarin dit nieuws naar voren kwam. Er is nog niets bewezen; vooralsnog gaat het om een sterk vermoeden van de autoriteiten. Het zou gaan om opdrachten die door Lidl gegund zijn aan bedrijven die te maken hebben met maffialeden. Om welke specifieke opdrachten het gaat, is niet duidelijk.

Specifieke personen

Het komende half jaar moeten de managers van de 4 Lidl-kantoren zich verantwoorden tegenover de politie. Of het personeel hier ook last van zal ondervinden, is op dit moment nog niet duidelijk. De politie heeft de pijlen gericht op specifieke personen binnen de organisatie. De Lidl zelf blijft buiten schot voor wat betreft verdenkingen.

Niet de enige

De Lidl is niet de enige partij die onder de loep ligt bij de Italiaanse justitie. Ook andere organisaties zijn om dezelfde redenen als de getroffen supermarktketen onder toezicht van de autoriteiten geplaatst. Een bedrijf dat beveiligers bezorgt voor Milanese rechtbanken mocht eveneens de leiding overdragen aan de autoriteiten. In deze zaak was de politie al verder gevorderd, en werden 15 personen gearresteerd. Wat dit voor gevolgen zal hebben voor de werkzaamheden in en rondom de rechtbank, is vooralsnog niet duidelijk.

Volledige medewerking

Zoals hierboven gesteld, heeft de actie van de politie geen betrekking op de Lidl zelf. Het gaat om de desbetreffende managers zelf. De Lidl heeft in een reactie dit benadrukt, en aangegeven er alles aan te doen om zo goed mogelijk mee te werken aan het onderzoek. Voor de klanten van de Italiaanse Lidl blijft het gewoon business as usual; die zullen er geen last van ondervinden.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *