Vier tips voor veilig beleggen


Het beleggen van geld kan veel winst opleveren, maar je loopt natuurlijk ook altijd het risico dat jouw beleggingskeuzes niet zo succesvol uitpakken en dat je verliest maakt. Ga je starten met het investeren van geld in beleggingen en wil je dit op de veiligste manier doen? Lees in dit artikel dan drie tips voor veilig investeren in beleggingen en je weet zeker dat je op de veiligste en minst risicovolle manier geld belegt.

Tip 1: neem de tijd

Haastige spoed is zelden goed en dit geldt ook zeker voor beleggingen. Wil je succesvol zijn met jouw beleggingen, dan is het belangrijk om de tijd te nemen. Verzamel zo veel mogelijk informatie, denk goed na over wat je met deze informatie kunt doen om slimme beslissingen te maken en maak vervolgens na lang overwegen de juiste beslissingen om zo veilig mogelijk te beleggen.

Tip 2: vraag om hulp

Als je niet goed weet hoe je het beste kunt beleggen, is het niet verstandig om toch zomaar te beginnen. Heb je hulp nodig bij het investeren van geld in beleggingen, dan is het belangrijk om deze hulp te vragen. Benader iemand die al wat meer verstand heeft van beleggen en vraag hem of haar om advies bij de eerste beleggingen die je doet. Het vragen van hulp voelt misschien als een aantasting van je trots, maar het verliezen van geld door het maken van verkeerde keuzes is nog minder goed voor je zelfverzekerdheid.

Tip 3: ken jezelf

Bij het investeren van geld in beleggingen is het belangrijk om jezelf goed te kennen. Heb je eigenlijk het idee dat je niet genoeg geduld hebt om te beleggen of denk je dat niet voldoende kennis hebt om geld te investeren in beleggingen? Dan betekent dit niet dat je niet kunt starten met beleggen, maar wel dat je jouw strategie moet aanpassen op jouw karakter. Door jezelf te kennen en te jezelf bovendien te accepteren, kun je jouw strategie zo succesvol mogelijk maken en zo veel mogelijk winst maken. Overschat je jezelf, dan kan dit veel negatieve gevolgen hebben voor jouw beleggingen. Dit geldt niet alleen bij het vragen om hulp (zie tip 2), maar ook zeker op het gebied van andere mogelijke karaktereigenschappen die jouw beleggingen kunnen beïnvloeden.

Tip 4: beleg met eigen geld

Je moet altijd beleggen met geld dat je kunt missen. Dat betekent dat je niet geld moet inleggen dat bedoeld is om rekeningen of boodschappen te betalen. En beleg nooit, maar dan ook nooit met geleend geld. Dus leen niet van vrienden of kennissen en ga al helemaal niet naar een instelling als Kredietspotter of Cashper om geld te lenen! Alleen als je het geld echt kunt missen, kun je ermee beleggen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *